19.09.2012 г., 16:05 ч.

Но нали затова е жена... 

  Поезия » Любовна
555 0 0

Чувствителна и ранима като сърна,
с големи очи, често разбираща света,
разбираща и теб...
просто пореден ловец, търсещ собствена спогода,

но не и добрина...

Но какъв ловец? -
ловец, способен само с поглед да те пренесе
в негова жертва и вярна жена.

Жена, влагаща чувство и красота,

разпалваща страстта в нощта.
Даваща ти дори последната си капка чест и достойнство.

Скоро животът обръща  я  в друга светлина...
светлина на слънцето, на деня и на истината.
Сега тя е просто една безполезна жертва, една

използвана жена... обгърната не с нежното, силно

и мъжествено тяло, което до преди часове е поглъщало

аромата на парфюма ù  и е викало името ú.

Безполезна, а същевременно силна жертва,

тя поема  досегашния си живот смело без въпроси,

живее често в спомени и сълзи 
и прекарва всеки миг в самота.

Но нали затова е жена...

© Павлета Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??