No name
Здравей, мое утро,
привет, мое слънце.
И днес като вчера − пак безпорядък –
изгубени хора, с умрели мечти,
ще търсят надежда във новия ден!
И днес като вчера −
забързан, светът със безброй патриоти,
нахвърлят и мятат безнадеждни завети,
ала утре отново същия хал!
Премиери, министри и още нататък...
И ръсят, и ръсят думи неверни –
на нас, народе – на мен, „идиота”!
Това е, народе,
това е съдбата!
На нас трохите,
на тях парата!
Ще дойде и утре,
ала само небето.
И слънцето, животът и всичко, което
осмисля живота на мене, човека.
© Николай Василев Todos los derechos reservados