Чуждото одобрение ми е чужда нужда,
Не набирам подобна армия – троянски кон.
Само тесен кръг от хора умее да вижда
тайната градина, пазена от огнения дракон.
Той с диамантени очи прерязва в зародиш лъжата
и в ироничен смях дави живеещите на повърхността.
С безброй огледала Еиналеж му е покрита кожата,
така в крадеца спира слепите ръце на безнадеждността.
А в тайната градина отвъд тази безмилостна охрана,
перо от феникс бродира приказки с щастлив край.
А чистата любов с годините търпеливо насъбрана
царува безметежно в своят извоюван малък Рай.
© Таня Атанасова Todos los derechos reservados