18 jun 2021, 9:50

Ножици 

  Poesía » De amor
431 0 0

Кога љубовта ќе дојде

сите води запираат.

 

Срцето бира веднаш

и се откажува од правилото

„три пати мери, еднаш сечи“.

 

Сакани мои,

бевте ножици

во рацете на кројачот

што се приближува

кон платното на судбината.

 

 

© Sanja Atanasovska Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??