Кога љубовта ќе дојде
сите води запираат.
Срцето бира веднаш
и се откажува од правилото
„три пати мери, еднаш сечи“.
Сакани мои,
бевте ножици
во рацете на кројачот
што се приближува
кон платното на судбината.
© Sanja Atanasovska Все права защищены