7 may 2009, 12:46

Нормален ли си? 

  Poesía
650 0 6

Подари ми нормалност,

дълготрайност и безвулгарност.

Подари ми надежда,

че всичко до мен ще се свежда.

Предмети, кибрити, чинии,

неща, украсени в саксии.

Обикновени, посредствени,

сресани и приклещени.

Между небе и земя,

между огън и вода.

Подари ми хартия,

във нея увий я.

Поднеси я прилежно,

чистичко и многонадеждно.

Ти не чуваш ли какво ти говоря,

посредственост казвам, не искам да споря!

Сироп за кашлица и супена лъжица,

дървена рамка, а в нея – дървеница.

Писмата четливо написани,

децата в играта улисани.

Заведи ме на улица задна,

подай ми бонбон да си открадна.

Колко е нужно да ти повтарям,

че в калта мигновено попадам,

щом искам очи да измия

и гениалност от нейде да попия.

Братко, не се получава,

желязно и трескаво се сгромолява

всеки мой опит за бягство,

всеки проблясък – фиаско!

Затова по-добре да мълча,

да си лежа преспокойно в смрадта

и очите си аз да затворя,

за оригиналност да не ти говоря.

Тука на сигурно, зная,

всички живеем във рая.

Всички, които сме избрали

да бъдем равнопоставени твари.

Не гледай онези във ада,

защото жестоко ще страдаш.

Бъди част от нашта система,

която различност не приема!

© Таня Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Ами даа - днешната система, изградена от самите нас, не приема различните: болни, страдащи, замислени, различномислещи, бунтуващи се.
  • Синатра,на места ми звучиш като рап-изпълнителка,но ако държиш да пишеш текст за втакъв род музика, мисля че ще имаш по-голям успех! Барона
  • Хареса ми!
  • Не гледай онези във ада,
    защото жестоко ще страдаш.
    Бъди част от нашта система,
    която различност не приема!

    За съжаление системата е такава, но пък според мен си заслужава човек да иде в ада, ако това е цената да бъдеш себе си
    Поздрав!
  • Отдавна обесиха Пагане...Ей-оттам се е почнало! Зем.
  • единственото кофти нещо е, че наистина е дълготрайно
    прекалено дълготрайно
Propuestas
: ??:??