НОЩ
Нощта сянка тихо постила.
Градът поляга в нея уморен.
От дъжда птици търсят закрила,
под покриви очакват новия ден.
Отгоре небето разстила цедило –
от черни облаци мляко прецежда.
В мрака блещука луната - кандило.
В локвите пали нови надежди.
© Мимо Николов Todos los derechos reservados
Страхотно...