Светът се завъртя обратно
в космическата тъмнина.
И някак звездно се залюшка
остатък жълта светлина.
Космичен транс на кръстопътя
между незнайните посоки.
"Да бъда или да не бъда?..."
В безмислието на живота.
И в синьочерната безплътност
на къс безмерна слепота
пътуването се превърна
в очакване...
в безкрайността.
Светът се върна примирено
в обратния си тих покой.
В очите му се сви небето -
на прилепа.
След луд запой.
© Катя Todos los derechos reservados
Великолепно!