25.02.2008 г., 1:14 ч.

Нощен миг на прилепа 

  Поезия » Друга
898 0 13

Светът се завъртя обратно

в космическата тъмнина.

И някак звездно се залюшка

остатък жълта светлина.

Космичен транс на кръстопътя

между незнайните посоки.

"Да бъда или да не бъда?..."

В безмислието на живота.

И в синьочерната безплътност

на къс безмерна слепота

пътуването се превърна

в очакване...

в безкрайността.

Светът се върна примирено

в обратния си тих покой.

В очите му се сви небето -

на прилепа.

След луд запой.

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??