Безпощадният скалпел на мислите
неуморно разрязва плътта на нощта.
Лъчът му огрява жестоко, безмилостно
всички надежди за тишина и мрак.
И се опитвам да направя от вопъла песен,
но дори и тъжна – не се получава. Уви!
Броя до хиляда, до две, но пак съм бесен,
че не помагам със нищо и няма кой да ми прости…
И всичко превръща се във невъзможност и болка –
като неразказана приказка за необяснима любов…
Мой Боже, моля те! Моля те! Моля те!
Стига толкова!
Щом не сме за Рая –
на Земята не ни сторвай зло!...
Укроти най-после и ножа, и злобата!
Греховете признати са…
Теглѝ само половината грях!...
Болката… болката – зная, че можеш!...
Прехвърли я на моя гръб!
Ще ти дам половината си душа.
© Красимир Чернев Todos los derechos reservados