21 feb 2012, 13:44

Нощта 

  Poesía » Otra
488 0 0

НОЩТА обхожда

тепсията на месечината

косачката пее

зад нея изящна парабола

от сребърни стружки

ще ги видите в калдъръма на Млечния път

проблясват в ирисите на пилота

плетат гнездо за гларуси

поетите – стръкове от лунната морава

 

сигурно затова ни наричат

паднали от луната.


©Автор: ДИАНА ЯНКОВА ПАВЛОВА

(Из "Синкопите на луната", 2011)

 

© Диана Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??