НОЩТА обхожда
тепсията на месечината
косачката пее
зад нея изящна парабола
от сребърни стружки
ще ги видите в калдъръма на Млечния път
проблясват в ирисите на пилота
плетат гнездо за гларуси
поетите – стръкове от лунната морава
сигурно затова ни наричат
паднали от луната.
©Автор: ДИАНА ЯНКОВА ПАВЛОВА
(Из "Синкопите на луната", 2011)
© Диана Павлова Всички права запазени