22 jul 2014, 23:12

Нощта е светла 

  Poesía » De amor
440 0 2

Оставям свещ във   мрака                                                                                                           да те чака,                                                                                                                                           оставям свещ в нощта                                                                                                                 и вместо мен,                                                                                                                                     да свети тя                                                                                                                                         и кротко да те чака,                                                                                                                       а тя ме пита с пламък възмутен;                                                                                           Къде си пак?                                                                                                                                       Защо не си до мен?                                                                                                                         В леглото ни потъвам и заспивам                                                                                         утре ще е труден ден.                                                                                                                   Остава вместо мен във мрака                                                                                                 бяла свещ, безмълвна да те чака...  

© Светла Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря!Пожелавам ти късмет и усмивки!!!
  • Истинска поезия, която ти влиза в душата и сърцето!!Метафорите, идеята, думите- всичко е превъзходно!!Много е красиво!!Кара те да почувстваш и да преживееш всяка дума!Усещането е някак и тъжно, но и мило, някак хем топло, хем студено!!Поздравления!!Впечатли ме!!
Propuestas
: ??:??