8 may 2021, 9:03  

Нощта превръщаш в радост ти ( дует ) 

  Poesía » De amor
578 1 8

Contessa ( Светла Асенова ) и Agferdousi65 ( Асенчо Грудев )

 

А: Духът от обичта пленен

    те чувства съкровено бяла.

    Защо е дълъг всеки ден?

    Аз искам те пред мен изгряла.

   Без теб в деня съм натъжен,

   макар и слънце да блести.

   От теб съм само възроден.

   Нощта превръщаш в радост ти.

 

С: Щом пак огрее този свод

     звъна на първите щурци...

     Ще тръгна аз да търся брод,

     понесла в мрака сто венци...

     Ще тръгна аз, като листец

     сама сред този южен злак...

     Ще сбирам стръкчета синчец

     и пак от теб ще чакам знак...

 

А:Луната се усмихва - тя,

    за теб нашепва ми с надежда.

    Звезди подсказват със мечта

    за нашата вълшебна среща.

    И бързо в мене любовта

    във птица се преобразява.

    Към теб политам... С красота

    ти там очакваш ме всеслава.

 

С: И тихо в нежната тъма

     с вид призрачен ще дойдеш ти...

     Ще спреш, изгубил си ума,

     погубен от любов почти...

     И в тази тъй красива нощ

     с възторг ще видя този свят...

     Ще чезна мило в твойта мощ

     и цяла ще съм само цвят...

© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??