БЪЛГАРИЯ
Моя Родино, аз те обичам,
за тебе мисля всеки час.
И в съня си те жaдувам,
възхвалявам те в захлас.
Ти си мойта майка мила.
Ти си мила ми сестра.
Патриот си в мен градила
и за тебе ще умра.
Ех, да можех да съм птица
и към теб да полетя.
Да те зърна, хубавице,
ти си ми гордостта.
Няма, няма по-любима,
по-обичана страна.
Мъката ми е голяма -
ти си ми радостта.
Знай! При теб ще се върна,
моя българска земя.
Цяла нека те прегърна,
падайки на колена.
Мадрид, 2009 г.
© Божидарка Божинова Todos los derechos reservados