Вълненията морски на вълните,
света под нощна светлина,
като облак ме обгърнала в мечтите,
тъга за теб, за светлата луна.
За нощите безмълвни,
за светлината в очите,
за спомена, отнесъл лятото
и в миг докоснала ме есента.
Забързан бяг е времето.
За мигове, прошепнати в нощта,
отнесени от повея на вятъра -
тъй-нежни ласки,
а мислите, обвити с пламък,
танцуват своя танц
по звездната дъга.
© Ирена Велинова Todos los derechos reservados