16 ene 2021, 11:57

Нов ден, нова битка 

  Poesía » Filosófica, Canción de autor, Verso libre
423 0 0

Колко пъти като искаме да бъдеме добри

на наш гръб се трупат бате сума ти злини

Не е лесен пътя да спасим една душа

и е пълен с удоволствия, пътят към гибелта!

 

Защо ценим живота кат сме близо до смъртта

и защо ценим мира след продължителна война

Нима щяхме да се стремим към доброто

ако на този свят брат не властваше злото?

 

Така насред хаоса ражда се реда

а глупавата грешка е поука за ума

Би ли оценил прелестта на чистотата

ако преди това не затънеш целия в лайната?

 

Когато страдам искам да съм сам

Не искам съжаление това за мен е срам

Ако има някой да диктува твоите решения

пътят към ада е покрит с добри намерения!

© Явор Бачев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??