Нашата съседка Зинка
хубава, като картинка
тя е умна и грижовна,
мила, като майка родна.
Сутрин прави курабийки
носи ни ги във чинийки,
често с торти ни гощава
даже чай и сок ни дава.
Към проблемите ни лични
не остава безразлична,
бързо помощ ще предложи
да спаси каквото може.
За физическото здраве
много тя за нас направи –
чудна спретнахме градина
ръководени от Зина.
Тъй живехме си славно
времето лети забавно,
но пандемия настана
Зинето на пост застана:
„Ники, много ти се шляеш
хич за вируса нехаеш,
за да победиш злината
строго спазвай правилата!”
Люба отдалеч пристига,
само маската не стига
и отсече строго Зина:
„В къщи стой под карантина!
Не признавам „не” и баста!
Щом се връщаш ти от Австрия,
подозираме те ние,
гаден вирус в теб се крие.”
Даже Ванчето и Владко
се издъниха за кратко,
но нащрек е нащо Зине –
няма да им се размине.
Щом излизат от „кибука”
нека им е за поука
ще стоят под карантина
чак до Новата година!
© Ваня Иванова Todos los derechos reservados