11.02.2021 г., 11:21 ч.

Нова година под карантина 

  Поезия » Хумористична
340 0 3

Нашата съседка Зинка

хубава, като картинка

 тя е умна и грижовна,

мила, като майка родна.

 

Сутрин прави курабийки

носи ни ги във чинийки,

често с торти ни гощава

даже чай и сок ни дава.

 

Към проблемите ни лични

не остава безразлична,

бързо помощ ще предложи

да спаси каквото може.

 

За физическото здраве

много тя за нас направи –

чудна спретнахме градина

ръководени от Зина.

 

Тъй живехме си славно

времето лети забавно,

 но пандемия настана

Зинето на пост застана:

 

„Ники, много ти се шляеш

хич за вируса нехаеш,

за да победиш злината

строго спазвай правилата!”

 

Люба отдалеч пристига,

само маската не стига

и отсече строго Зина:

„В къщи стой под карантина!

 

Не признавам „не” и баста!

Щом се връщаш ти от Австрия,

подозираме те ние,

гаден вирус в теб се крие.”

 

Даже Ванчето и Владко

се издъниха за кратко,

но нащрек е нащо Зине –

няма да им се размине.

 

Щом излизат от „кибука”

нека им е за поука

ще стоят под карантина

чак до Новата година!

© Ваня Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щурче, на мен също ми писна от тези вируси и пандемии, ама курабийките и тортичките са супер, а Зинка е чудесна приятелка и всички много си я обичаме!
  • Изобщо не ми се чете за вируси и пандемии, но за курабийки- да А кибук, е яко казано
Предложения
: ??:??