14 ago 2022, 14:02

Новият свят 

  Poesía
247 0 0

Новият свят  все още спи неизявен,  

дълбоко  предусещан, но непроявен.

 

Порталите трептят предстартово,

разчели епохи с предстояща изява.

Съзнания  гадаят някаква  промяна

с надеждата за  светлина, а не измама.

 

Не го очаквайте за ден или за три,  

ще продължи десетилетия-години,

все още  тъмно е  и плашещо, не му личи,

дали ще го бъде  и  колко от нас ще го видим.

 

Слушаме всякакви мантри, вече горчи,

от печалбарства, власт и маски наложени.

Какво е тръгнало и изобщо, дали нещо върви,

от слугинажът на постове празни.

 

Информатори, клакьори и всякакви твари,

бият барабани колко са велики и колко са избрани.

Ти сам  си избрал, в какво да се взреш

в какво да повярваш, или предадеш.

 

Проверка тече за душите ни плахи,

за всички валидна,  и за големи, и малки.

Въоръжени с търпение отстояваме своето утре,

всеки от нас  е  в бдение за тържество на Духът си.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??