3 feb 2019, 21:23

Някога елите били вълшебни 

  Poesía » Del paisaje
812 1 0

Някога елите били вълшебни
и омайвали всеки със своя чар.
Приготвени, като принцеси,
блещукали обсипани в бял кристал.

Приказките отново от тях са подети
и вятърът започва своя разказ стар.
Някога е имало истински вълшебници,
които нощем раздавали своя дар.
 
На разсъмване те пак били свежи
и танцували с много жар.
През деня стягали свойте корсети,
обвити в снежен воал.

Един ден снегът ще изчезне,
така както се е появил.
Всеки, който броди в него ще зъзне,
но на елите ще се е удивил.
 
Някога било е вълшебно
и по земята нямало никакви следи.
Всеки е имал пътуване безбрежно
и танцувал е тайно около вълшебни ели. 

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

Произведението е включено в:
  1459 

La obra participa en el concurso:

Зимата през моя поглед »

60 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??