8 sept 2011, 21:02

Някой нежно ме погали~* 

  Poesía » Versos blancos
841 0 1

Някой нежно ме погали~*

 

            {08 септември 2011 г}

~&*~

 

 

Лицето ми го няма днес, Любов~*

... а само празна Нежност зее.

 

Ръцете ми ги няма днес,

ЛЮБОВ!

... а само сухи клонки

в нозете ми копнеят.

 

Косите ми ги няма~*

ДНЕС...

ЛЮБОВ!

Окапали листа са

под тялото на Есенна Бреза

застинала на праг самотен~*

 

Едва прокрадва се

във мене Утрото сега

и всеки ден

Небето ми чернее ли,

чернее...

 

И стича се от него

чиста езерна вода,

която носи в себе си

Тъга.

ЖАЛЕЯ ТЕ, ЛЮБОВ!

ЖАЛЕЯ~*

 

И викам те да се завърнеш

от Смъртта...

И викам те...

ДА СЕ ЗАВЪРНЕШ!!!

 

Нозете си...

във каменна земя

вкопах.

Заринах ги.

Почти до колена.

ЗАЩО СА МИ!!!

Щом трябва да стоя

В НЕМИЛОСТ ТУК

Безлика...

мръзнеща Естрела~*

 

Крилете си за тебе аз държа...

НА ТЕБЕ ДАВАМ ГИ!!!

Да дойдеш ти оттам...

на Ангелски крила понесен.

 

ЕЛА, ЛЮБОВ!

ЕЛА~*

 

Накарай пак Сърцето ми

ДА ПЕЕ...

Както някога...

НЯКОГА!

Тогаз...

Когато с влюбен глас

издиша кротко

НЕЖНО: „ Лицето ти го има!”~*

 

Чакам те със цвете във ръка...

както някога, Любов НЕЗЕМНА!

Пиша стих след стих...

за тебе ги редя...

защото знам...

ОБИЧАШ ГИ

и знам, че ако Ангел си сега...

пак в стиховете ми

ще виждаш Своята жена...

Онази...

Дето с две празни чаши

и с две вплетени сърца...

сама стои...

с вкопани днес...

във каменна земя...

Неми...

но благи ходила...

 

Очите ми са плахи езера

и топла е водата там...

Във тях  Ти плуваш,

МОЙ!

ВЪЛШЕБЕН ЛЕБЕД!

И пееш ми...

ОНЕЗИ...

тъй обичани от мен слова:

 

 „Небето тихичко зарида...

А на прозореца рисувам устните ти.

Чуваш ли?”

 

 

 

 

Извикай ми!

Както някога...

ТОГАЗ:

 

„Светът те вика...”

 

 

~&*~

 

 

 

 

Послесловие...

 

Пътищата прашни

увивам около себе си~*

Жив шал...

А душата ми е птиче малко,

почукващо с крилце

на прозореца ти

във време на пълна Луна...

~&*~

 

 

ДА ПОГОВОРИМ ЗА ЛЮБОВ!

 

Онова Чувство, което пленява

и Сърцата задържат дъха~*

 

само пулс - Л-Е

Fausto Papetti - Non credere

( звукът на душата ми...)

http://www.vbox7.com/play:054eaa08e3

© Л-Е Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??