( из цикъла „Вицове в рими”)
В съда се гледа дело за побой.
Един бандит се вмъкнал в чужда къща
да граби посред нощ. Във хола той
се сблъскал със Ивановата тъща
и шамаросал грубичко жената.
Иван е призован като свидетел.
„Какво се случи?” – пита съдията.
„Ми... влезе той във хола, след което
я шамароса...” „А защо тогава
не се намеси в боя, ти, човече?”
„Ми... няма да е честно двама здрави
мъже срещу жена!” – Иван му рече.
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados
"Ма и те са еднииии...