Омаяно от ангелска красота,
сърцето ми нявга се усмихна,
възхитено от твоята чистота,
твоето сърце тогава то обикна!
Ела, искам твоето добро
и на слънце лъчи да ме галят,
нека моето вдъхновено перо
да каже мъките, що ме изгарят!
Аз по теб тъгувам, о, дете,
така и не открих по-красива,
в живота нямам друго цвете,
а искам и аз съдба щастлива!
За теб мечтая, о, дете,
стиховете от теб вдъхновени,
които току-що ти прочете,
с болка и сълзи са напоени!
© Георги Todos los derechos reservados