Nov 28, 2022, 11:57 AM

О, дете! 

  Poetry » Love
678 0 0

Омаяно от ангелска красота,

сърцето ми нявга се усмихна,

възхитено от твоята чистота,

твоето сърце тогава то обикна!

 

Ела, искам твоето добро

и на слънце лъчи да ме галят,

нека моето вдъхновено перо

да каже мъките, що ме изгарят!

 

Аз по теб тъгувам, о, дете,

така и не открих по-красива,

в живота нямам друго цвете,

а искам и аз съдба щастлива!

 

За теб мечтая, о, дете,

стиховете от теб вдъхновени,

които току-що ти прочете,

с болка и сълзи са напоени!

© Георги All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??