( реплика на една бомба със закъснител)
Аз зная, че не съм забавен
да те разсмивам от сърце,
да блесна с виц полузабравен,
или със клоунско лице...
Със сигурност не съм и оня
от филмите познат герой,
по плажа мацките да гоня
и да се правя на плейбой!...
Разбирам те – харесваш ме, защото
пред споровете предпочитам „пас”,
не ти насилвам никак естеството
и не оспорвам често твойто „аз”!..
О, само ако имаше пагони
на крехките си нежни рамене,
до мрак по плаца щеше да ме гониш
за всяко мое несъгласно „не”!...
Но, чуй ме - има бомби с закъснител,
които се взривяват в миг така:
"Бум!...Тряс!..." И всичко мигом се разлита!
Оставаш с части от балонче във ръка!...
© Роберт Todos los derechos reservados