3 jun 2015, 21:02

О, ти, Божи Даре! 

  Poesía
401 0 0
Ти цъфти, цъфти, жасмине дивен!
В себе си душѝте приютявай!
За Любов човека благославяй
и вселявай в него дух градивен!
 
Твоя лъх го носят ветровете,
за да упоява сетивата,
за да е на Любовта искрата
и за да усмихва световете!
 
О, жасмине*! О, ти, Божи Даре!
Размечтавай, пустош оживявай
и разчувствай и опиянявай,
и добротворѝ и вдъхвай вяра!
 
Който теб съзре и помирише,
в теб прехласва се, о, Дар от Свише!
Който помирише и съзре те,
ставаш част от него, дивно цвете!
 
....................................................................
 
Аз... жасмин видях и помирисах...,
слисах се, сащисах... и записах...
 
 
 
ххх
 
жасмин* - от персийски език - (Yasameen - „Дар от Бог“) ;
 
извор:
 

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??