14 mar 2012, 20:42

Обеца на ухото 

  Poesía » De amor
851 0 10

 


--------

 

 

Ти си тази любов, от която белеят косите
и молитвите в храма ти правят неистова глъч.
Ти си пепел и огън, по тебе изгарят жените,
но когато си тук, виждам нощем от слънцето лъч.

Аз вървя помъдряла, приглаждайки влюбени къдри,
и край мене по пътя е пълно със мъдри жени.
Но и те като мен, позабравили своята мъдрост,
още носят в сърцата си твоите сини очи.

Като белег дълбок ме гориш - обеца на ухото,
дето с рани напомня за всеки несбъднат мой блян.
Ти си тъмното зло, посадило във мене доброто.
Ти си всичко живяно, но още от мен неживян...

 

 

-----


© Станислава Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??