14 ene 2022, 11:39

Обич, от нема̀й-къдѐ 

  Poesía » Otra
284 4 7

Всичко живо е трева,
до ръждиво прегоряла.
Преживява се това,
няма смърт и след раздяла.

 

Камък ражда стихове,
сняг сълзлив небето рони.
Зима ледни пак кове,
в нашите души пирони.

 

Таралежови бодли,
раснат, а снегът покрива,
болката ни, но нали,
под леда кълни коприва.

 

жилав стрък – боде, боде,
просто за да оцелее.
Обич, от нема̀й-къдѐ,
в многоточие живее.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

КРИВОЛИЦИ В САМОТАТА
Няма как да отрека –
все по-къс денят ми става,
стихва златната река –
в руслото си пепеляво, ...
  404 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??