29 ago 2016, 20:44

Обичай ме 

  Poesía » De amor
1102 3 10

Обичай ме, когато съм море

събрало всички искащи въздишки,

поройните и кратки дъждове,

когато съм позната и различна.

 

Обичай ме, когато съм въпрос -

въпрос, очакващ отговор веднага,

когато съм река рушаща мост,

разбрала, че седло не и приляга.

 

Обичай ме, когато съм букет

от пъстри чувства, мисли и идеи,

когато съм и  грог, и сладолед,

когато ти бърборя и немея.

 

Обичай ме такава... и прости!

Или хукни далеч. Не се обръщай!

Очи затварям. Ще броя до три.

Разсъмне ли, за тръгване е късно.

 

Валентина Лозова

28.08.2016 г.

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??