Обичай ме, когато съм море
събрало всички искащи въздишки,
поройните и кратки дъждове,
когато съм позната и различна.
Обичай ме, когато съм въпрос -
въпрос, очакващ отговор веднага,
когато съм река рушаща мост,
разбрала, че седло не и приляга.
Обичай ме, когато съм букет
от пъстри чувства, мисли и идеи,
когато съм и грог, и сладолед,
когато ти бърборя и немея.
Обичай ме такава... и прости!
Или хукни далеч. Не се обръщай!
Очи затварям. Ще броя до три.
Разсъмне ли, за тръгване е късно.
Валентина Лозова
28.08.2016 г.
© Валентина Лозова Все права защищены