Душата си, с любов обгръщай.
След туй, отдай на другите любов.
На всяко зло, с добро отвръщай.
Но първо чуй душевния си зов.
Ако сам себе си не умееш да обичаш,
откъде любов на други ще дариш?
Затънал ли си сам в проблемите,
на другите, неволно, ще ги предадеш.
Не е издигане в безмислен култ,
когато всичко в себе си обичаш.
И маниакален нарцисизъм няма тук,
щом другите, с любов привличаш.
© Ник Желев Todos los derechos reservados