Обичам те, родино мила,
земя на моите деди,
велика и непобедима
пред всеки враг и пред беди.
За мене, майко, ти си всичко;
единствена на този свят,
затуй не ми е безразлично,
когато с думи те петнят.
Прекланям се пред твойта хубост,
пред моя стар и скъп народ,
запазил те от толкоз лудост
чрез вяра във човек и Бог!
Обичам те, родино мила,
целувам твоята земя
и знам, че няма по-красива
за нас и нашите деца!!!
© Веселин Веселинов Todos los derechos reservados