Сложùх покривката на маса.
Принесох хляб и малко сол.
Сложùх на кръст два житни клАса...
Поседнах мъничко на стол.
Помислих си за теб, Родино!
Каква е твоята съдба...
За теб- на масата без вино,
отроних аз една сълза.
Макар на хляб и сол - без вино,
обичам те до гроб, Родино!
© Никола Апостолов Todos los derechos reservados
Поздрави от мен и хубав ден на всички!!!