11 nov 2009, 22:48

Обичан 

  Poesía
977 0 5

 

             Обичан

 

Обичта ù той не е заслужил.

Не се е борил, не я е пожелал.

За нейната любов не би се трудил.

Да каже "НЕ!" не е посмял.

 

Усмивката му ведра, дяволита,

омайва нейното сърце.

А той веднъж дори не я попита.

Аз ли? Заслижих ли поне?

 

Красиви му били очите?

Красиви, но втренчени във всяка чужда.

Светец бил? Мразел той лъжите?

Едва ли. Лъже и без нужда.

 

Дали ù стига просто да е близка?

И да го обича до забрава.

Обичан, но не както той иска!

Обичан, но не както заслужава!

 

© Пламен Иванов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??