Струва ли си да обичам някой
и дали си заслужава да си точно ти?...
Трудничко ще станеш идеален
с твойте обиди и милионите лъжи.
Дали си струва да те помня?...
Ще имам ли причини за това?...
Или пак ще са болезнените спомени,
побоищата късни, скандалите и ревността...
Ще търся ли утеха пак самотна,
а ти ще липсваш късно у дома?
Или това ще е поредната командировка,
с обещанията твои да се реваншираш сутринта?...
И аз отново да очаквам рози,
щом отворя в утрото очи.
А да виждам всъщност - ОНЗИ,
чиято изневяра в погледа личи.
© Ангелина Петкова Todos los derechos reservados