Ех, приятелю, приятелю!
Безбройни са кръговратностите човешки,
в които лутаща се нашата душа
търси радостта някъде из света.
Ех, приятелю!
Лутаме се като глупци насам-натам,
без да знаем, че радостта е в нашата душа,
че с една усмивка, с една блага дума, се осмисля деня!
Ех, приятелю,
къде остана честността?
Някъде далеч, далеч назад,
в този объркан и забързан свят.
Все бързаме за някъде,
все време не остава
за мила дума и сърдечна доброта!
Забравяме всяка човешка приказка,
следвайки несъществуващи или измислени кумири.
Бързаме за къде ?
Да разбием поредното сърце?
Не осъзнаваме, че в тази непрекъсната гонитба на наивна слава, власт, богатства,
губим най-важното, и то е - нашето сърце!
© Калоян Бандоловски Todos los derechos reservados