14.05.2014 г., 21:32 ч.

Обръщение 

  Поезия » Философска
350 0 0

Ех, приятелю, приятелю!

Безбройни са кръговратностите човешки,

в които лутаща се нашата душа

търси радостта някъде из света.

 

Ех, приятелю!

Лутаме се като глупци насам-натам,

без да знаем, че радостта е в нашата душа,

че с една усмивка, с една блага дума, се осмисля деня!

 

Ех, приятелю,

къде остана честността?

Някъде далеч, далеч назад,

в този объркан и забързан свят.

 

Все бързаме за някъде,

все време не остава

за мила дума и сърдечна доброта!

Забравяме всяка човешка приказка,

следвайки несъществуващи или измислени кумири.

 

Бързаме за къде ?

Да разбием поредното сърце?

Не осъзнаваме, че в тази непрекъсната гонитба на наивна слава, власт, богатства,

губим най-важното, и то е - нашето сърце!

© Калоян Бандоловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??