ОЧАКВАНЕ
По навик стар сварих кафета -
със спомена говоря блед.
Отвън две палави врабчета
сега почукват вместо теб.
Поднасям устни към кафето.
Отпивам глътка.Тя горчи.
Пустиня е в мен сърцето.
... И съхнат жадни по тебе очи.
© Мимо Николов Todos los derechos reservados
Поздрав, Мимо!