28 abr 2011, 11:42

Очакване 

  Poesía » De amor
878 0 4

 

Не обещавай! Нищо не обещавай!

Просто ела! Тихо и без предизвестие!

Изненадай ме! Впий очи в моите

още преди да отвориш вратата,

защото тя прогорена е

от моите чакащи погледи,

разпознали те в тишината...

Не се обръщай! Назад не се обръщай!

Гледай само напред! И встрани не гледай!

Плъзни се по следите,

оставени от моята сянка!

Хвани се за утринните лъчи на Слънцето -

те ще те изтеглят при мен!...

Не мисли! За нищо не мисли!

Чуй своя пулс! Чуй как сърцето ти

говори с теб... и с моето сърце!...

Виж накъде те води нишката на Ариадна!

Почувствай пътя си

и ритъма на времето във теб -

как сипе пясъка в часовника!

Вгледай се във него

и своята песъчинка възседни!...

Не се страхувай! От нищо да не те e страх!

А обичай! С обич и любов страха прогонвай!

Защото любовта е за смелите,

oбичта е за всеки, който посмее...

да посегне да я вземе... и да я брани!...

Усмихвай се! На всичко се усмихвай!

Усмивката буди мъдростта

и възкресява чувствата.

Усмихвайки се, болката прогонваш

и облаци разпръсваш.

Правиш света по-светъл и красив,

а живота по-желан и жив!...

Бъди!... Нека те има!...

 

© Жанета Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря ви, добри хора, че наминахте край мен и оставихте по частица от светлите си души!
  • "Изненадай ме! Впий очи в моите
    още преди да отвориш вратата,
    защото тя прогорена е
    от моите чакащи погледи"

    Много хубаво!
  • !
  • Прекрасно!
    Не мисли! За нищо не мисли!
Propuestas
: ??:??