10 abr 2024, 9:38

Очите ѝ... 

  Poesía
196 0 0

Очите ѝ бяха студени -

безкрайни и смели -

кафяво-зелени, красиви очи.

Следяха през мен, заслепени,

своето щастие,

своя Принц.

Очите ѝ бяха студени.

 

Исках да попитам

какво, все пак, среща погледът ѝ,

когато преминава през мен

и си помислих, че отговорът

ще направи очите ѝ топли -

безкрайни, засмени.

Исках да я попитам,

 

но не биваше да отклонявам

вниманието ѝ:

Принцът плачеше.

 

Очите ѝ бяха студени.

© Петър Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??