8 jun 2007, 22:47

Очите ми 

  Poesía
703 0 4
 

Обичаш да казваш, че слънце изгрява

в очите ми, щом се събудя.

Обичаш да казваш, че там вятър повява,

когато детински се сърдя.

Обичаш да казваш, че демонче бясно

изскача, щом с друга те видя.

И казваш, че ангел от там се усмихва,

когато свенливо се смея.

И чувам да казваш за моите очи,

че пеперудена нежност прикриват,

когато нахлува във мене тъга,

или пък чувства преливат.

И казваш, когато обземе ме гняв,

в зениците ражда се огън

А после, щом мило погледна към теб,

превръщат се в цвете родено отново.


А всъщност очите ми...
                               те са просто кафяви.

© Калина Игнатова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??