Набухвател универсален,
сода, хлебна сода,
за теб е тази ода!
Изборът ни е морален -
като сладкиш да бухнем
с теб, о, содо,
или сплеснати да си останем,
о, сплескана ли си, човешка природо?
Мъничко от содата,
толкова малко им трябва на хората,
ама не щат,
без сода, казват, ще се опекат...
И пече се днешният повече хомо,
отколкото сапиенс,
без сода...
Ама не шупва!
Пиле - да,
но мисъл в главата не се излюпва,
че без хлебна сода не става...
Печи се, продължавай...
© Катя Todos los derechos reservados