3.04.2008 г., 0:06 ч.

Ода за хлебната сода 

  Поезия » Друга
1042 0 5
 

Набухвател универсален,

сода, хлебна сода,

за теб е тази ода!

Изборът ни е морален -

като сладкиш да бухнем

с теб, о, содо,

или сплеснати да си останем,

о, сплескана ли си, човешка природо?

Мъничко от содата,

толкова малко им трябва на хората,

ама не щат,

без сода, казват, ще се опекат...

И пече се днешният повече хомо,

отколкото сапиенс,

без сода...

Ама не шупва!

Пиле - да,

но мисъл в главата не се излюпва,

че без хлебна сода не става...

Печи се, продължавай...

© Катя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??