7 sept 2015, 20:08

Ода за плашилото 

  Poesía » De humor
399 0 3

ОДА ЗА ПЛАШИЛОТО

 

В полето бди безмълвен часовой.

Разклати ли го лекичко ветреца,

панически ще бяга и без бой

не клъвнал от реколтата врабеца.

 

Не ще размаха шапка в реверанс

разпънатият върху кръст от пръти,

а в мислите вглъбен или във транс

ще съзерцава този свят безпътен.

 

Не плашат го градушки или дъжд.

И неподмамен от мечти за слава,

човекът от парцали вездесъщ

дълга си доблестно ще изпълнява.

 

Дали обида или комплимент –

съмнение в главата се е свило –

ще бъде, ако, гневен за момент,

ти кажа: „Виж се – мязаш на плашило!”?

© Владимир Костов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??