А... любовта е... като жарава...
Изгряла под лазурното небе...
Родила се от шепа слънце,
тя посети и моето сърце...
И пламват в миг небесните китари...
И танцуват две дяволски очи...
А огънят гори тъй шумно,
че Вселената даже кънти!
И изгаря месечината, пропита
от тези катаклизми на нощта,
а цигулка нейде в здрача се дочува
и танцуват две влюбени тела!
Преплетени в едно, като цяло...
Бушува огън, хвърчат искри...
И морето гледа занемяло,
а небето лудо гори...
Рисувам аз с горящи пръсти
по жаравените от любов души...
А звездите... тръпнат...
занемели...
и огънят диво гори...
© Ирена Цветанова Todos los derechos reservados