13 abr 2007, 8:57

огньовете на свещите 

  Poesía
582 0 4
Небето е разсечено.

Земята е настръхнала.

В плесниците на грешните

светът е няма църква.


Гърдите на живота

са кървави разпятия -

разпръснати посоки

от впряга на съдбата.


Реалността е мръсна

асфалтово-логична,

мечтите са отблъснати

в блатата на циничното.


В ограда от мълчание

с отсъствие на човечност

изгаряме, приспани,

в огньовете на свещите.


Заровени са тайните

с убитите светулки -

в могилата на разума

наказано е слънцето.


Смъртта е тиха сянка

в окото на забравата,

в обета на очакванията

постигнатата вярност...

© Дакота Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??