23 dic 2011, 9:37

Огън и лед 

  Poesía » De amor
508 0 1

Защо, когато студ приижда на талази,

сковавайки земята и самотните треви,

и мъглата снежна всички ни полази,

сърцето ми не спира топло да тупти?

 

Защо, когато завали дъжда замръзнал

и сякаш с гума трие мръсните ни дни,

пързаляйки се по лед отдавна искан,

дори да падна лошо, пак не ме боли?

 

Защото туй не може да се види лесно -

как огънят се влюбва смело в сняг.

Покорно се обричам да летя в небето.

Облак пара - от любов без страх!

© Теодорина Аначкова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??