11 ene 2011, 21:17  

Огън и вода 

  Poesía » Otra
427 0 0

Водата огън да обича –

смята се за неразумно.

Към него ако се затича,

пречи му докрай да лумне.

И той, дори да я харесва,

копнежите си не издава

и с пламъците си горещи

докосва я, но бързо бяга.

Свикнал да гори на воля,

не си дава топлината

на тъй опасните порои,

с които вика го водата...

Тя няма как да обещае

пожарите му да опази.

Само да обича знае...

и да залива на талази...

Ако случайно някой път

любовта им луда бликне,

казват – ставал друг светът,

щом водата огънят обикнел...

© Нина Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??