29 jul 2021, 13:53

Окото... 

  Poesía » Otra
291 0 2

Напълнете отвора със пръст.

Затворете окото на гроба.

Ще потръпне земята от скръб.

Със жито ще покрием залога.

Забрадете главите с тюрбан.

Да са черни, смирени от мъка.

Във очите да плува вода.

И да няма въздишки от скука.

Запомнете и този с добро.

Всички тук са без грях и утеха.

Прекръстете се, има защо,

и кандилото в мрака да светка.

 

Тук почива...

Достатъчно. Край.

Тук почива...

Ще има и други.

Тук почива...

Било е през май.

Тук почива...

 

 

© Владимир Йосифов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??